Lupasimme esitellä teille tässä kuluvan syksyn aikana uusia tulokkaita Dotsin perheessä. Just ja Residus ovatkin jo tulleet tutuksi, mutta vielä meillä olisi yksi esiteltävänä. Tässä se tulee – Beaumont Organic. Tämä englantilainen brändi korostaa tarinamuotoista vastuullisuutta. Mutta mitä tämä tarkoittaa? Jatka lukemista niin kerromme sinulle.

Varoituksen sana, saatat rakastua.

Beaumont Organicin takana on määrätietoinen nainen nimeltä Hannah Beaumont-Laurencia. Kunnioitus, luottamus, lojaalisuus, rehellisyys ja kiitollisuus. Nämä ovat Hannahin tärkeimmät elämänarvot, ja niihin perustuen hän pyrkii elämään elämäänsä, yksi vastuullinen teko kerrallaan. Hannahille oli myös tärkeää sisällyttää sama arvomaailma omaan brändiinsä, ja kaikkeen suunnittelutyöhön mitä sen takana tapahtuu. Beaumont Organic edustaakin Hannahin omaa elämäntapaa, ja tämä elämäntapa on sellainen, joka meidän kaikkien olisi hyvä omaksua. Ainakin jollakin tavalla.

Hannahin ajatusmaailmaan kuuluu vahvasti tarinat. Hän uskoo, että jokaisella tavaralla on oma tarinansa ja näiden tarinoiden kautta muodostamme erilaisia tunnesiteitä tavaroihin, ja siitä syystä haluamme käyttää niitä uudestaan ja uudestaan. Mitä enemmän ja kauemmin tavaraa käyttää, sitä hienompi tarina sille muodostuu – ja samalla käyttöikä pitenee. Tämä tarina-ajattelu on ainakin meidän Dotsilaisten mielestä aivan hurmaava!! Eikä tämä ajattelutapa rajoitu pelkästään vaatteisiin, vaan voidaan soveltaa myös esimerkiksi sisustukseen. 

Muistatko miten pimeänä syysiltana käperryitte puolisosi kanssa yhdessä sohvan nurkkaan katsomaan elokuvaa? Muistatko mikä lamppu asennettiin ensimmäisenä paikalleen uuteen kotiin muuttamisen jälkeen? Tai muistatko mitä sinulla oli päälläsi, kun paras ystäväsi pyysi sinua kaasokseen häihinsä? Eihän tämmöisistä tavaroista voi millään luopua? 

Omistamme valtavasti tavaraa, ja jokaisella tavaralla on oma tarinansa. Välillä on ihanaa vain pysähtyä muistelemaan näitä kaikkia koskettavia tapahtumia, joita on oman matkansa varrella saanut todistaa. Näiden fiilistelyjen avulla et saa ainoastaan luotua hyvää mieltä itsellesi, vaan pystyt luomaan oman versiosi vastuullisesta ja kestävästä kulutuksesta.

Olisiko tämä sellainen ajattelumalli joka meidän kaikkien olisi helppo omaksua?

 

 

Nyt itse mallistoon ja tuotteistiin.

Beaumontin visiona on suunnitella ja luoda nykyaikaisia ja vastuullisia vaatteita hyödyntäen luksusmateriaaleja. Toisin sanoen, tuotteet ovat suunniteltu moderneille naisille, jotka arvostavat eettistä luksusta. Eli juurikin meille Dots babeille. Mallistot koostuvat klassisista tuotteista, joihin on tuotu moderni twisti tavallisesta poikkeavilla silueteilla. Olemme valinneet Dotsiin pienen erän helppoja tuotteita, jotka toimivat jokapäiväisessä arjessa, niin etätöissä kuin kauppareissullakin. Ja materiaalit ovat mitä parhaat! Mallistojen pääraaka-aineina toimivat orgaaninen puuvilla ja villa.

 

Organic cotton – Orgaaninen puuvilla

Beaumontin mallistoissa suurimmassa roolissa toimii orgaaninen puuvilla. He käyttävät tuotteissaan ainoastaan GOTS-sertifioitua puuvillaa, mikä tarkoittaa sitä, että materiaalin alkuperä on täysin selvitettävissä. Tiedossa on koko tuotantoprosessin vaiheet puuvillan istutuksesta, kankaan ompeluun asti. Materiaalin valmistusprosessissa ei ole käytetty myöskään haitallisia torjunta-aineita, kemikaaleja tai geneettisesti muokattuja siemeniä (GMO-seeds). Puuvilla on myös istutettu siten että vedenkulutus pystytään minimoimaan ja kasvumaa pidetään terveenä.

 

Wool – Villa

Beaumont käyttää ainoastaan EU:ssa tuotettua villaa. Syy sille löytyy EU:n alueella tuotetun villan tarkoista määräyksistä ja laeista. Villa on kerätty eläinten oikeuksien säädösten mukaisella tavalla vaurioittamatta lampaita. Mikäli mahdollista, Beaumont uusiokäyttää myös kierrätettyä villalankaa.

 

Lisäksi Beaumont hyödyntää ns. ”end of roll” materiaaleja. Nämä ovat ylijäämäkankaita, jotka ovat jääneet muilta tuottajilta yli ja olisivat muuten menossa romukoppaan.

 

 

Beaumont Organic suunnittelee ainoastaan kaksi mallistoa vuodessa ja tuotteet tehdään etukäteistilauksien perusteella. Tämä poikkeaa alan yleisestä tavasta missä vaatteet tuotetaan ensin, ja sitten vasta myydään. Beaumontin mallissa vaatteet ovat jo myyty ennen kuin niitä aletaan tekemään. Tällä tavoin säästetään raaka-aineita ja varmistetaan ettei yhtäkään vaatekappaletta tehdä turhaan. Eihän se olisi oikein aloittaa tarinaa, jos ei ole tiedossa ketään sitä jatkamaan? 

Mallistot tuotetaan EU:n sisällä sijaitsevissa tehtaissa missä työolosuhteet ovat kunnossa ja työntekijöille maksetaan reilua palkkaa. Beaumont tarjoaa myös joustavan aikataulun mallistojen tuotantoon, jotta työntekijöiden päivät pysyvät sallituissa rajoissa ja kenenkään ei tarvitse tehdä ympäripyöreää päivää. Hannah vierailee tehtaissa säännöllisesti varmistamassa, että kaikki sujuu sovitun mukaisesti ja että kaikilla on hyvä olla.

 

The Beaumont Organic -säätiö

Beaumount Organicin eettisyys ei yllä pelkästään heidän materiaalivalintoihin, suunnittelutyöhön ja työolosuhteisiin. Samana vuonna kun Hannah perusti Beaumount Organicin vuonna 2008, hän perusti myös The Beaumont Organic -säätiön jonka tarkoituksena on tukea koulutus- ja terveystoimintaa Fijin saarella, Taveunissa. Mutta miksi juuri siellä? Vastaus löytyy Hannahin opettajataustasta. Hän on opettanut siellä paikallisessa koulussa matematiikkaa ja nähnyt omin silmin huutavan tarpeen asioille, joita me pidämme itsestään selvinä, kuten kynät, kumit ja koulukirjat. Siksi vuosittain 1% Beaumount Organicin tuotosta menee suoraan kyseiselle säätiölle. Vuoteen 2014 asti säätiö keskittyi koulutuksen ja koulujen tukemiseen, mutta myöhemmin tilanteen parantuessa se on vaihtanut tukikohdettaan paikalliseen sairaalaan.

Tässä brändissä on arvomaailma kohdallaan.

Me Dotsilaiset olemme ainakin ottaneet Beaumont Organic ilolla ja avosylin vastaan <3 Heidän mallistostaan löytyy täydellisiä tuotteita juuri tällä hetkellä valloillaan olevaan "etätyöajanjaksoon". Dotsista löytyy niin mukavat olopöksyt, rento svetari kuin pehmeä neulemekkokin. Tule pyörähtämään kivijalkamyymälässämme niin rakennetaan yhdessä juuri sinulle sopiva asu kotitoimistoosi!

PSST! Kaikki Beaumont Organicin tuotteet -20% koko loppuviikon ajan (28.10.-1.11.)! Lunasta etusi koodilla BEAUMONT20.

 

Kaunista viikkoa ihanat Dots Babet!

 

Lähteinä käytetty:

Luxiders.com (https://luxiders.com/beaumont-organic-ethical-luxury-clothing/)

Beaumontorganic.com (https://www.beaumontorganic.com)

Heading

Additional content