Materiaalitietoa

Vastuullisia materiaaleja, joita Dotsin valikoimassa esiintyy:

 

Kierrätetty polyesteri (Recycled polyester):

Kierrätetty polyesteri on valmistettu jo valmiiksi olemassa olevasta muovista. Muovin lähteitä voi olla useita, kuten esimerkiksi muoviset vesipullot. Kierrätetyn polyesterin valmistusprosessi käyttää 33–53 % vähemmän energiaa kuin kokonaan uuden polyesterin valmistaminen ja kuitua voi uusiokäyttää vielä monesti uudestaan.

Orgaaninen puuvilla/luomupuuvilla (Organic cotton):

Orgaanisen puuvillan valmistusprosessissa käytetään vähemmän vettä, kuin perinteisen puuvillan valmistuksessa ja metodi tuottaa myös vähemmän kasvihuonekaasuja. Lisäksi luomupuuvillan valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan myrkyllisiä torjunta-aineita, keinolannoitteita tai geneettisesti muunneltuja siemeniä. Osa brändeistämme käyttää myös GOTS-sertifioitua puuvillaa, mitä pidetään kovimpana orgaanisen tekstiilin standardina. GOTS-sertifiointi tarkoittaa sitä, että materiaalin tulee olla 95 % orgaanista kuitua, valmistuksessa ei saa olla käytetty valkaisuainetta, formaldehydia tai muita myrkyllisiä aineita, materiaalin tulee olla värjätty myrkyttömällä väriaineella ja materiaalin tulee olla valmistettu paikassa missä pidetään huolta niin työntekijöistä kuin ympäristöstä.

BCI puuvilla (BCI cotton/Better cotton):

BCI puuvillan takana toimii organisaatio, jonka tavoite on parantaa puuvillan parissa työskentelevien ihmisten työolosuhteita ja samalla vähentää puuvillatuotannon ympäristövaikutuksia.

Ecovero viskoosi (Ecovero Viscose):

Ecovero-sertifioitu viskoosi on valmistettu valvotusta ja sertifioidusta puukuidusta. Materiaalin valmistusprosessissa käytetään merkittävästi vähemmän fossiilista energiaa ja vettä kuin perinteisen viskoosin valmistuksessa. Tämän takia viskoosi on sertifioitu EU:n ympäristömerkillä.

Lyocell:

Luonnonmukainen, puumassasta valmistettu keinokuitu, jota valmistetaan nanoteknologian avulla laboratoriossa. Kaikki mahdolliset liuottimet ja muut päästöt, joita valmistusprosessin aikana muodostuu joko uusiokäytetään tai hajotetaan kokonaan (jaetaan alkuaineisiinsa). Lyocell on lisäksi 100 % biohajoavaa.

Cupro:

Cupro on materiaali, jota muodostuu puuvillan valmistusprosessin sivutuotteena, eli jätteenä. Se on täysin kasviperäinen ja 100 % biohajoava materiaali, mitä on myös helppo kierrättää ja uusiokäyttää.

Seawool:

Seawool on materiaali, mikä valmistetaan merestä kerätyistä muovipulloista, osterin kuorista (ruokateollisuuden ylijäämää) ja puuvillan kuidusta. Tuloksena on pehmeä ja lämmin materiaali, jonka hiilijalanjälki on minimoitu.