ALE alkaa

00

Päivää

:

00

Tuntia

:

00

Minuuttia

:

00

Sekuntia

Juhannus, jussi, mittumaari, keskikesä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Juhannusta vietetään aina vuoden pisimpänä päivänä, mutta parhaiten juhannukset muistetaan kuitenkin surullisen kuuluisista keleistä. Laukkuun on saanut pakata ennemmin villahousuja ja toppatakkeja, kuin uimapukuja ja hellemekkoja. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin toinen sillä tätä ihanaa keskikesän juhlaa saadaan viettää hellesäässä! Me Dotsilaiset aiomme ainakin ottaa siitä kaiken ilon irti. Parhaiten helteestä pystyy nauttimaan luonnon helmassa ja siksi Dotsin Juhannusta vietetäänkin tänä vuonna mökkimaisemissa.

 

Hyvä ruoka, parempi mieli ja parempi yhdessä, kuin yksin. Näillä periaatteilla lähdemme viettämään kesän 2020 juhannusta. Päätarkoituksena on rentoutua ja ladata akkuja - hyvän ruuan, juoman ja seuran kera.

 

Mekko: Second Female Lilla Dress

 Hattu: Gauhar  Lasit: Nordal

 Mekko: Dante6 Jardin Animaux Print Dress 

Hattu: Gustav Bucket Hat

 

Parhaat juhannuseväät löytyvät ehdottomasti torilta. Tuoreet raaka-aineet yhdistettynä hyviin mausteisiin on onnistuneen mökkiruuan salaisuus! Jokainen on varmasti löytänyt omat suosikkigrilliruokansa, mutta vaihtelu virkistää! Haluammekin jakaa pari ”ei niin perinteistä” vinkkiä juhannuksen ruokapöytään.

 

Kesäkassi: Second Female Hanna laukku

Perunat omasta maasta <3

 

1. Larb Gai

Mausteinen Thai-ruoka tuo ihanaa vaihtelua perinteiselle grilliruualle. Larb gai on thaimaalainen jauhelihasalaatti, joka soveltuu mainiosti kevyeksi välipalaksi tai vaikka illallisen alkuruuaksi. Se on super-helppo valmistaa ja makumaailma on kuin suoraan Thaimaan kaduilta.

Kuvissa oma versiomme soppa365 reseptistä. Löydät alkuperäisen ohjeen täältä: https://www.soppa365.fi/reseptit/liha-arjen-nopeat-juhli-ja-nauti-pastat-ja-risotot/thaimaalainen-jauhelihasalaatti-larb-gai

  

 

2. Raikas perunasalaatti

Suolainen grilliruoka on mukava parittaa hieman freesimmän lisukkeen kanssa. Me kokeilimme Metti Forsselin perunasalaattia ja ihastuimme siihen heti! Kuvissa ”mökkiversio” Metin kauniista ohjeesta, mikä vei kyllä kielen mennessään. Löydät alkuperäisen reseptin täältä: https://mettiforssell.com/2020/05/taivaallinen-perunasalaatti/

 

 

 

 Yksikään juhannus ei ole täydellinen ilman hyvää seuraa, hyvää ruokaa, tai hyvää juomaa! Dotsilaisetkin heittäytyvät juhannuksena vapaalle ja ottavat yhden, jos toisenkin lasin viiniä. Parhaat juomat tehdään kuitenkin ADD:WISEn limonaadin avulla. Dotsin suosikki kesäjuoma on jo aikaisemminkin esitelty blogin puolella, mutta sitä kun ei voita mikään. Tarvitset ainoastaan ADD:WISEn sitruunalimonaadia (2/3) ja pullon kuohuvaa (1/3). Voit korostaa makumaailmaa lisäämällä pari mintun lehteä koristukseksi. NAM!

 

 

 

Paras alkoholiton drinkki muodostuu ADD:WISEN raparperi-vanilja -limonaadin avulla. Kaada lasiin n. 2/3 limonaadia ja n. 1/3 kivennäisvettä. Tämä makean maukas mocktail on ihana nauttia esimerkiksi saunan päälliseksi mökkilaiturilla.

 

 

 

 

Dotsin juhannukseen ei kuulu tarkat aikataulut tai erityiset suunnitelmat. Toimimme ihan vaan fiiliksen mukaan. Saatamme nukkua ja köllötellä sängyssä normaalia pidempään ja aamukahvinkin nauttiminen saattaa venyä puoleenpäivään asti. Päivän ainut järkevä toiminta voi olla ristisanatehtävien tekeminen ja iltasaunomiset saattavat venyä puolenyön tienoille. Tärkeintä on muistaa hengähtää ja tehdä juuri sitä miltä sillä hetkellä tuntuu!

 

Mekko: Ajlajk Long Shirt

Perheen pienimmille saattaa väsy iskeä :)

 

 Akut ladattuna on hyvä palata takaisin arjen rutiineihin yhtä juhannusta rikkaampana. 

Dots toivottaa ihanaa ja taianomaista juhannusta!

Heading

Additional content