Kun DOTS Helsinki on jo täysi-ikäisten kirjoissa, täyttää DOTS Turku vasta 3-vuotta. Haluamme kertoa teille Turun myymälän syntymisestä sekä oman lifestyle & muotiputiikin pitämisestä. Sitä varten haastattelussa ovat nyt Tiina Helminen ja Sara Vähäpassi; DOTSien perustajat ja omistajat.

SARA JA TIINA

Miten päädyitte perustamaan toisen DOTSin juuri Turkuun?

Tunsimme Turun kaupunkina hyvin sillä olemme molemmat asuneet nuoruudessa siellä. Itse opiskelin Turun kauppakorkeakoulussa ja olin Donatello vaateliikkeessä töissä opiskelujeni ajan, vastaa Sara. Kun kuulimme, että Turusta lopettaa useampi vaatekauppa, totesimme, että tilaa ja tilausta uudelle Dotsille todellakin olisi.

 

Onko myymälöissä eroja? 

Perus merkkivalikoima on molemmissa myymälöissä sama, muutamia brändejä lukuun ottamatta, mutta valikoima vaihtelee hieman kaupungeittain. Olemme huomanneet, että Turkulaisia ja Helsinkiläisiä kiinnostaa hieman eri asiat, ja pyrimme siihen että valikoima on täydellinen juuri sen kaupungin asiakkaille. Taikuri-visualistimme Anna stailaa myymälöille omat ilmeet, joten tuotteet tulevat myös erilailla esiin eri liikkeissä. Meille on tärkeää että molemmilla myymälöillä on oma DNA ja että Dotsin asiakkaat saavat uuden elämyksen vieraillessaan toisessa myymälässä. 

 turku1


Miten olette valinneet myymälöissä myytävät brändit?
 

Tärkeintä meille on itse mallisto ja tuotteet, ei niinkään vain brändi. Toki itse brändiä valittaessa on tärkeää brändin imago, tasalaatuiset mallistot ja varmat toimitukset. Jokainen pettymys jonka asiakas kokee laadun takia on meille iso takaisku. Siitä syystä olemme tarkkoja siitä mitä merkkejä valikoimissamme on. Jos laatuongelmia ilmenee, niin lopulta myös yhteistyö loppuu. Haluamme tarjota asiakkaillemme myös eri hintatason tuotteita, joten valikoimista löytyy hieman huokeamman hintatason merkkejä, sekä imagoltaan ja hintatasoltaan korkeamman luokan merkkejä. Eettiset arvot ja ekologisuus ovat meille myös tärkeitä, ja pyrimme löytämään mallistoja ja tuotteita jotka ovat valmistettu eettisesti tai kierrätysmateriaaleista. Kosmetiikassa suosimme orgaanista. 

DOTS… on lifestyle meille ja toivottavasti myös asiakkaillemme. Valikoimissa on siis kaikkea sellaista jota haluaisimme itse omaan kotiin ja vaatekaappiin. 

turkupostaus1

 

Mikä on teille tärkeintä myymälöissä myytävissä tuotteissa?

Tärkeimmät kriteerit valikoimissa ovat laatu, ajankohtaiset ja mielenkiintoiset mallit. Päämäärämme on että valikoimamme on herkullinen ja erilainen, mutta kuitenkin helposti lähestyttävä. Vaatemallistoja ostaessa mietimme tarkasti valikoiman yhteensopivutta: pyrimme ostamaan kokonaisuuksia. 

 

Kertokaa myymälän perustamisesta, millaista se on?

Myymälän perustaminen ei ole leikin asia. Pohjatyö on tehtävä huolella – valikoima mietittävä, budjetit tehtävä sekä alku rahoituksen on oltava kunnossa.

 

Oikea syntymäpäivä Turun myymälällä on lauantaina 1.9. Silloin avaamme molemmissa liikkeissä skumpat ja tarjoamme asiakkaillemme kakkua. 

Herkkujen lisäksi meillä on teille myös superalennus uusista tuotteista; jos ostat kolme tuotetta, saat 30% alennusta, 3-vuotispäivän kunniaksi.

tukrupos

Heading

Additional content