Dots... kaipaa apuasi

Dots... kaipaa apuasi
Julkaistu

Vuonna 2000 avasimme ovet Dotsiin. Ensimmäinen Dots… Unelmien täyttymys. Myymälä avattiin kauniille ”fredalle” muiden kivijalkaliikkeiden joukkoon, ja siellä olemme vielä tänäkin päivänä. 15 vuotta myöhemmin avasimme ovet Dots Turkuun. Löysimme Linnankadulta persoonallisen, kolmitasoisen liiketilan perinteikkään Casagrande -leluliikkeen vierestä ja loimme sinnekin oman Dots maailman. Dots edustaa muotia, hyvinvointia, kauneutta ja kauniita asioita – mutta ennen kaikkea se on lämminhenkinen kohtaamispaikka. Tätä fiilistä olemme jakaneet kanssanne jo 20 vuoden ajan.

Haluamme tuoda elämyksiä arkisiin päiviin. Pyrimme siihen, että joka kerta kun Dotsin ovesta astuu sisään, saa uudenlaisen elämyksen. Elämyksen, mikä hemmottelee kaikkia aisteja - kaunis myymälä, tuoksuvat kynttilät, pehmoiset vaatteet, miellyttävä musiikki ja ihanat maistiaiset. Meillä on ainakin ollut kivaa tulla töihin – toivottavasti teilläkin on ollut mukavia hetkiä Dotsissa.

Meillä on ollut ilo huomata, että monet teistä ovat oppineet käymään Dotsissa säännöllisesti. Olette luottaneet meihin, kun olette olleet avun tarpeessa. Oli kyseessä sitten työtapaaminen, hääjuhla, kuvausrekvisiitta, valmistujaismekko tai ihan arkivaate, olette luottaneet meihin ja ammattitaitoomme. Kiitos siitä. Olemme äärimmäisen kiitollisia. 

Olemme menneiden vuosien kuluessa toimineet tyylikonsultteina, ompelijoina, tarjoilijoina, oppaina, lähetteinä, koekaniineina, kuvaajina, suosittelijoina, tarinankertojina… Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Kaiken olemme tehneet juuri teitä varten. Suurella sydämellä.

 

Dots Helsinki

Dots Turku

 

Fashion Evening Party-illat tai ”fepit” ovat olleet ainakin meille vuoden kohokohtia. Näissä illoissa olemme saaneet juhlia yhdessä teidän ihanien asiakkaiden kanssa. Illat ovat pitäneet sisällään niin naurua, makuelämyksiä, iloa, yllätyksiä kuin mielenkiintoisia keskusteluja. Olemme saaneet tutustua teihin oikeasti. Teistä on tällä tavoin tullut osa Dotsin perhettä ja elämäntapaa.

Eräs Dots babe kertoi, että he ovat jopa rakentaneet oman perinteensä Dotsin FEP-iltojen ympärille: Äiti ja tyttäret osallistuvat ensin yhdessä feppeihin ja sen jälkeen jatkavat iltaansa ravintolaillallisen merkeissä. Näitä tarinoita on niin ihana kuulla!

 

 

Alkuvuosi on aina ollut meille Dotsilaisille jännittävää aikaa. Fiilikset ovat olleet kuin lapsella jouluaamuna, kun olemme saaneet avata lähes päivittäin kevään lähetyksiä. Alkukevään mallistot ovat toimineet kuin lämmin halaus ja tuoneet valoa tunnelin päähän pitkän talven jälkeen. Vaikka ulkona on ollut vielä talvista ja pimeää, niin olemme saaneet luotua oman pienen keväämme myymälään. Se on tuonut ainakin meille ihan valtavasti energiaa. Meillä on ollut ilo jakaa tätä energiaa teidän kanssanne.

Pastellivärit, rohkeat kuosit ja kevyet materiaalit. Näihin sanoihin voisin tiivistää kuluvan kevään trendit. Valikoimamme on ollut nyt myös poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen. On ollut ihana huomata, että jokaiselle on löytynyt jotakin. Vaikka pastellivärit eivät olisikaan ollut ihan ”se oma juttu” niin ollaan löydetty jotain toisella väriskaalalla varustettua vaatetta sen tilalle. Kevään mallisto vaikutti siis hyvin onnistuneelta. Odotimme innolla tulevaa kevättä.

 

 

 

Maaliskuussa tapahtui kuitenkin jotain mihin ei varmasti kukaan osannut varautua…

Pienenä yrityksenä meidän oli pakko reagoida koronavirus-tilanteeseen nopeasti. Päädyimme sulkemaan molemmat kivijalkamyymälämme 23. maaliskuuta, ja siirsimme kaiken toimintamme verkkokauppaan. Olemme kuitenkin nyt myöhemmin avanneet myymälöiden ovet uudestaan, supistetuin aukioloajoin.

Koronaviruksen vaikutukset ovat iskeneet erityisen kovaa pienyrittäjiin. Niin myös Dotsiin. Fashion Finlandin kyselyyn vastanneista yrityksistä selkeä enemmistö ilmoitti myynnin kärsineen 86-100% pandemian aikana. Myös Dots Helsingissä ja Dots Turussa myynnit ovat pudonneet roimasti. Verkkokauppa on piristynyt mukavasti, mutta ei missään nimessä niin paljon että se meidät pelastaisi. Tämän seurauksena olemme joutuneet myös lomauttamaan valtaosan henkilöstöstämme.

Rakastamme asiakkaitamme. Rakastamme myymäläämme. Rakastamme Dotsia.

Nyt ei kuitenkaan pelkkä rakastaminen riitä.

Teemme kaikkemme, jotta voimme pysyä osana katukuvaa, mutta me tarvitsemme siihen teidän apuanne.

 

 

Miten sinä voit tukea Dotsia?

  1. Käy ostoksilla myymälässä, mikäli se on mahdollista.

Tulethan kuitenkin ainoastaan terveenä paikalle. Pidämme huolta tarvittavista turvaväleistä sekä hygieniasta (Dots Helsinki avoinna ma, ke, pe ja la klo 11-15, ja Dots Turku avoinna ke, pe ja la klo 11-15). Sinulla on myös mahdollisuus tulla shoppailemaan yksityisesti. Olethan myymälään yhteydessä, mikäli haluaisit näin tehdä. Tulemme mielellämme juuri sinua varten paikalle.

Dots Helsinki: dots@dots.fi tai 050 4393597

Dots Turku: dotsturku@dots.fi tai 050 3453660

 

  1. Dots Helsinki: Tee ostoksia verkkokaupassa

Dots.fi verkkokauppa palvelee sinua 24/7. Olemme lisänneet sivuille myös chatin jossa on vastailemassa omat Dots babemme. Pyrimme antamaan samankaltaista palvelua chatin välityksellä mitä myymälöissämmekin. Voit siis kysyä meiltä mitä tahansa tuotteisiin liittyen. Olemme aktiivisena chatissa 9-21 välisenä aikana.

 

Dots Turku: Soita myymälään, niin keräämme sinulle haluamasi tuotteet ja postitamme ne sinulle.

Mikäli et pääse tai et halua tulla fyysisesti myymälään, niin voit myös soittaa meille ja voimme postittaa tuotteet sinulle kotiin. Tsekkaa verkkokaupasta tuotteet mitkä haluaisit tilata ja keräämme ne sinulle Turun myymälästä ja lähetämme sinulle postiennakkona. Seuraa myös some-kanaviamme. Esittelemme siellä tuotteita, joita on saatavilla ainoastaan Turun myymälästä.

 

  1. Osta lahjakortti myymälästä.

Lahjakortin ostaminen on välitön apu. Vaikka et tällä hetkellä tarvitsisikaan mitään niin voit tällä tavoin sijoittaa toiveikkaaseen tulevaisuuteen. Toivomme että saamme pian taas merkata kalenteriin tilaisuuksia ja juhlia, joihin saamme pukea Dotsia päälle.

  

 

Olemme päättäneet aloittaa alennusmyynnit myymälöissämme. Tämä on hyvin poikkeuksellista, sillä kevään sesonki on vielä täysin kesken. Meidän on kuitenkin pitänyt reagoida nopeasti tähän poikkeukselliseen tilanteeseen. Kaikki kevään malliston tuotteet ovat nyt vähintään -30%.

Olemme myös aloittaneet varaston tyhjennysmyynnin. Tarjolla on aikaisempien sesonkien tuotteita tuntuvin alehinnoin. Valikoima vaihtelee myymälöiden välillä. Pyrimme kuitenkin laittamaan tuotteista kuvia sosiaalisen median kanaviimme.

Dots Helsinki on auki tällä hetkellä ma, ke, pe ja la klo 11-15.

Dots Turku on auki tällä hetkellä ke, pe ja la klo 11-15.

Tilanteet kuitenkin elää jatkuvasti, joten saatamme muuttaa käytäntöjä nopeallakin aikataululla. Seuraathan sosiaalisen median kanaviamme, jotta pysyt ajan tasalla toiminnastamme.

 

Vaikka toivommekin että näemme teistä mahdollisimman monia Dotsissa, haluamme kuitenkin korostaa sitä, että toimimme ensisijaisesti vastuullisesti. Pyrimme pitämään huolen siitä että kaikilla olisi turvallinen olo myymälässä. Noudatamme terveysviranomaisten suosituksia ja toimimme asetettujen rajoitusten mukaisesti. Pidämme siis huolta tarvittavista turvaväleistä sekä panostamme erityisesti hygieniaan. Desinfioimme myymälän pintoja jatkuvasti ja asiakkaille on saatavilla käsidesiä. 

 

 

Olemme saaneet toimia teidän omana ”walk-in closetina” jo 20 vuoden ajan – ja toivomme että saamme tehdä sitä vielä vähintään toiset 20 vuotta. Haluamme jatkossakin kuulla kaikki ilonne, surunne, ongelmanne ja onnistumisenne. Haluamme olla osana jokapäiväisitä elämäänne. Dots lifestylea.

Olemme tässä kaikki yhdessä. Ja nimenomaan yhdessä tästä selvitään – tukemalla toinen toisiamme.

Pysytään terveinä.

Suurella rakkaudella,

Dots-perhe

Hei!

Liity postituslistallemme