Uuden vuoden alku ja ensimmäinen kuukausi on aikaa, kun lähes jokainen haluaa panostaa terveellisempään elämään. Kuntosalit täyttyvät ja terveellisiä reseptejä löytyy blogeista ja aikakausilehdistä. Dotsilaistenkin uuden vuoden lupauksiin kuului ehkä vähän kliseinen “panostamme ensi vuonna entistä enemmän hyvinvointiin”.

Kuva: Mikko Rasila

Teemme paljon töitä taataksemme asiakkaillemme pelkän shoppailun sijasta oikean elämyksen. Tänä vuonna haluamme töidemme lisäksi muistaa myös pitää itsestämme huolta.

Miten se sitten onnistuu?

  • Vietämme yhden lepopäivän viikossa, jolloin teemme juuri mitä haluamme. Huollamme silloin myös ihoamme ja kehoamme ja lakkaamme kyntemme; pidämme todellisen hyvinvointipäivän.
  • Ulkoilemme niin paljon kuin mahdollista (ja saunomme!). Mikään ei ole parempaa palautumista töistä kuin reipas lenkki raikkaassa ilmassa ja saunominen sen jälkeen. Myös sauna – kylmä suihku yhdistelmä saa veren kiertämään ja auttaa rentoutumaan.
  • Syömme vain asioita joista tulee hyvä olo. Tarkoitus ei ole syödä pelkkää salaattia joka päivä, vaan nimenomaan kuunnella paremmin mitä kehomme tarvitsee. Välillä se on hiilihydraatteja ja välillä vaikkapa smoothieita. Muistamme myös pakata tarpeeksi eväitä töihin.
  • Muistamme hengittää. “Niin nukut kuin valvot”, on sanonta minkä olemme oppineet. Päivässä pitää olla taukoja ja jos on stressiä, täytyy muistaa pysähdellä päivän aikana ja hengittää syvään. Vaikka se kuulostaa itsestäänselvältä, se saattaa unohtua helposti. Syvään hengittäminen päivällä auttaa meitä nukkumaan yömme paremmin.
  • Suljemme puhelimen. Nykyään olemme helposti tavoitettavissa 24/7 eri sosiaalisen median kanavoiden kautta ja se heikentää keskittymiskykyämme. Tavoitteenamme on pitää puhelinta enemmän suljettuna ja lentokonetilassa ja keskittyä asioihin joita teemme.
  • Syömme useammin kasvisaterioita. Yhdenkin vegeaterian lisäys viikkoon riittää!

Toivottavasti vuotenne on alkanut hyvinvoivissa merkeissä! Nähdään Dotsissa!

Heading

Additional content