Oletko jo huomannut, että olemme saaneet tänä syksynä uusia tuttavuuksia Dotsiin? Tässä niistä ensimmäinen.

JUST Female tai kavereiden kesken JUST, on super-cool Tanskasta lähtöisin oleva brändi, joka on vienyt meidät Dotsilaiset aivan mennessään!! JUST on jo tutuksi tulleen Second Femalen ”pikkusisko” jonka tyylistä huokuu niin ikään tanskalaiset juuret ja perusta. Brändin takana on tanskalainen suunnittelija Penille Andersen, joka sai 26-vuotiaana elämänsä mahdollisuuden aloittaa jo vahvan statuksen saavuttaneen Second Femalen sisaryhtiön keulassa. JUST sai alkunsa vuonna 2007 ja on sen jälkeen yhtäläisesti vakiinnuttanut paikkansa tanskalaisen muodin piireissä. Se, mikä sai meidät Dotsilaiset ihastumaan uudestaan JUST:iin oli heidän uudistunut eettinen ajattelumaailmansa ja panostuksensa kestävään kulutukseen. JUST:in Sustainable Choice -mallisto sai edustajamme päät pyörälle ja sukat pyörimään jaloissa!

JUST:in juuret ovat vahvasti Kööpenhaminassa. Kaupungin kulttuuri, katutyylit ja pohjoismainen design näkyy selvästi brändin suunnittelutyössä. Jokainen mallisto ja design perustuu kolmeen avainsanaan: siisteys, hienostuneisuus ja nykyaikaisuus. Näiden perusajatusten pohjalta JUST pyrkii luomaan helppoa ”käyttömuotia” mikä koostuu hyvistä materiaaleista ja vaikuttavista yksityiskohdista. JUST:in intohimona on luoda nykyaikaista mutta ajatonta muotia, eivätkä he pelkää käyttää moderneja leikkauksia tuotteissaan. Niiden avulla JUST saa luotua juuri sen nykyaikaisen ja modernin fiiliksen klassisiin tuotteisiin.

DOTS Main Babe Tiinan sanoin "Se on vaan niin COOL".

Vastuullisuudesta:

JUST aloitti oman Sustainable Choice -mallistonsa vuonna 2018 ja näiden tuotteiden osuutta koko tuotannossa pyritään jatkuvasti nostamaan. Andersenin mukaan tämänhetkisenä tavoitteena on että 50% koko JUST:in tuotannosta hyödyntäisi kestäviä materiaaleja ja että osuutta pyritään jatkuvasti nostamaan tuotannon kehittyessä. Mutta mitä sitten ovat nämä ”kestävät materiaalit” joita JUST hyödyntää? 

Organic cotton (luomupuuvilla)

Luomupuuvillan sato tehdään ilman myrkyllisiä torjunta-aineita, keinolannoitteita tai geneettisesti muunneltuja siemeniä. Täten se on luontoystävällisempi vaihtoehto tavalliselle puuvillalle.

Recycled polyester (kierrätetty polyesteri)

Kierrätetyssä polyesterissä hyödynnetään muovipulloista kerättyä PET-kemikaalia, jonka avulla materiaalista saadaan tehtyä kuitua. PET-kemikaalia hyödynnettäessä polyesterin valmistusprosessi vie puolet vähemmän energiaa kuin tavallisen polyesterin valmistaminen, ja sen lisäksi materiaalia voidaan kierrättää ja uusiokäyttää uudelleen ja uudelleen.

Lyocell

Lyocell on kestävän teknologian malliesimerkki. Se on luonnonmukainen puumassasta valmistettu keinokuitu, jota valmistetaan nanoteknologian avulla. Kaikki mahdolliset liuottimet ja muut päästöt, joita valmistusprosessin aikana muodostuu joko käytetään uudelleen tai hajotetaan kokonaan (jaetaan alkuaineisiinsa). Se on lisäksi 100% biohajoavaa! 

Cupro

Cupro on materiaali, jota muodostuu puuvillan valmistusprosessin sivutuotteena, eli jätteenä.  Se on 100% biohajoava ja kasviperäinen materiaali, jota on helppo kierrättää ja uusiokäyttää.  

Better cotton/BCI cotton (BCI puuvilla)

BCI puuvilla ei ole luomupuuvillaa, vaan materiaalin takana toimii organisaatio, jonka tavoite on parantaa puuvillan parissa työskentelevien ihmisten työolosuhteita ja samalla pienentää puuvillatuotannon ympäristövaikutuksia.

 

JUST:in eettisyysajatus ja kestävät materiaalit eivät ylety ainoastaan heidän vaatteisiinsa, vaan myös muihin yksityiskohtiin. JUST:in pakkaukset ovat valmistettu joko tehdasjätteestä tai biohajoavasta materiaalista. Tuotteiden laput ovat tehty FSC-sertifioidusta paperista, ja niskamerkit, pesuohjelamput ym. ovat valmistettu kierrätetystä polyesterista. JUST:in ajatusmaailma ei kuitenkaan näy ainoastaan heidän materiaalivalinnoissaan vaan myös tavassa toimia. JUST on mukana sponsoroimassa paikallista Plant a tree -organisaatiota, jonka tavoitteena on istuttaa vuosittain 1000 puuta Tanskan alueelle. Heidän WE CARE -mallistonsa tuotosta osuus menee tämän organisaation tukemiseen, ja tällä tavoin he kantavat oman kortensa kekoon myös ympäristön suojelemista varten.

Ihan mahtava meininki, eikö?

Meille Dotsissa eettisyys ja kestävä kehitys on lähellä sydäntä. Tämän takia haluamme tarjota teille mahdollisimman paljon kestävästi ja eettisesti valmistettuja tuotteita. Uskomme kuitenkin myös vahvasti kauneuteen, ja on ollut ilo huomata että vuonna 2020 ei tarvitse valita trendikkään ja kestävän tuotteen välillä. Voimme saada molemmat! Me naisethan olemme tunnetusti huonoja valitsemaan kahden hyvän vaihtoehdon välillä ;)

JUST on vain yksi esimerkki kauniista ja kestävästä muodista. Tulemme esittelemään lisää näitä sydän edellä valittuja brändejä ja tuotteita kuluvan syksyn aikana.

 

PSST!

Kaikki JUST:in tuotteet -15% tämän viikonlopun ajan!

 

Kaunista viikonloppua!

Heading

Additional content