Sädehtivä ilta edessä. Naista eivät auta glitterit, halkiot eivätkä korut, mikäli asusta puuttuu korot – sujautan siis jalkaani tietysti ne kauneimmat ja korkeimmat.

Alkuilta sujuu itsevarmoin askelin, juhlien puolessa välin lasi (tai kaksi) kuohuvaa ja hetken huuma turruttavat mukavasti. Olen toiveikas, hyvinhän tämä sujuu!

Loppuillasta askel ei laskeudu enää niin kauniisti, jokainen tuoli on hukkuvan pelastusvene. Nyt eivät auta edes punaiset pohjat, jättäisin kengät tähän – heti – kiitos. Jos luonto antaisi periksi, kulkisin taksille paljain jaloin. Voi luoja, että täytyykin olla talvi!

 

Olen tuhkimo! Jaksan etkot ja parhaimmillaan vielä juhlien alun, mutta jo ennen keskiyötä olen pakenemassa kotiin sillä vähäisellä tahdonvoimalla joka kipristelevistä varpaistani ja kuumottavista jaloistani löytyy. Jätän (tai no, haluaisin jättää) korkokenkäni matkan varrelle sillä en tiedä, enkä tunne korkoja, jotka eivät tuottaisi kipua.

Tai näin minä luulin.

P1010669.jpg

P1010764.jpg

Lopetin olemasta Tuhkimo sinä päivänä, kun laitoin jalkaani Sargossat. Brittiläiset unelmakengät ovat kahden vuoden intensiivisen tutkimustyön tulos, jonka salaisuus piilee kenkien pohjallisessa ja tarkoin lasketuissa yhtälöissä, jotka kohtaavat saumattomasti kenkien suunnittelussa. Itse brändin ja merkin kauniiden kenkien takana on hurmaava suunnittelija Nanna Liv, jonka kunnianhimoinen päämäärä on ollut luoda korkokengät, jotka ovat niin kauniit kuin käytännöllisetkin.

Ja tiedän kyllä, nyt teistä osa jo ajattelee: nämä mainoslauseet olen kyllä kuullut! Mutta kuuntele: ihaninta Sargossan sadussa todella on, että se on totta.

Sargossalla on vahva fanikunta, joka vain kasvaa sitä mukaan kun kengät uusiin jalkoihin sovitetaan. Tunnustusta on tullut myös alalta sillä Nanna on ollut ehdolla vuoden kenkäsuunnittelijaksi jo kolmena vuotena peräkkäin – vastustajinaan mm. niinkin vaatimattomat kilpailijat kuten legendaarinen Jimmy Choo.

P1010680.jpg

Pitkään muodin parissa työskennellyt Nanna loi Sargossa-brändin henkilökohtaisen kokemuksensa pohjalta. Kivuliaisiin kenkiin kyllästynyt tehonainen päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja luoda itse korkokengät, jotka markkinoilta puuttuivat. Ensimmäistä kenkämallistoa edelsi kahden vuoden laajat tutkimukset, joissa mukana ovat olleet niin alan johtavat jalkakirurgit kuin insinööritkin.

Ja se salaisuus, se on koko kengän olemuksessa. Kenkien korko on juuri optimaalisen korkea, siirtäen painon jalan päkiältä tasaisemmin koko jalan päälle – toisin kuin suurimmassa osassa muita korkokenkiä. Kenkien tavallista korkeampi varsi tai tukeva nilkkaremmi auttavat jalkaa asettumaan kengässä tukevammin, ja patenttia vaille valmis pohjallinen on rakennettu mm. Nasan käyttämää Memory Foam -materiaalia hyödyntäen, joka muovautuu kantajansa jalan alla sopivaksi. Yli 150 pientä ilmatyynyä poistavat jalasta kosteuden ja päästävät pohjallisen mukautumaan luonnollisesti askeleen alla. Upean suunnittelun täydentää kengissä käytetty laadukas nahka ja ylellisen loppusilauksen antaa kenkien nahkapäällysteinen pohja, joka on viimeistelty kauniilla ajatuslauseella.

P1010785.jpg

Jos siis tämän vuoden pikkujouluissa haluat kulkea koroilla huoletta etkoilta jatkoille asti, nyt on oikea aika poiketa kenkäostoksille! Omat Sargossani ovat tanssittaneet minut jo läpi yhdet pikkujoulut, lukuisat työpalaverit, kesän ja alkusyksyn juhlat. Ovat jopa tanssahdelleet läpi samppanjan täyteisen tanssilattian (en suosittele!) ja kohottaneet ryhtiä silloinkin, kun ollut tarve itsetunnon extrasenteille. Ja kun sanon tanssittaneet, siltä se todella tuntuu. Kokeile ja lupaan, että ymmärrät!

Sargossaa myy Suomessa ihanat Dotsilaisemme – oman mallin ja koon valinnassa sinua auttavat mielellään ihana henkilökuntamme myymälöissämme tai ostoksille pääset myös vaivatta omalta kotisohvalta (talking about luxury!), kun klikkaat itsesi verkkokauppaamme tästä.

 

Tämän allekirjoitan: there’s nothing woman can’t do in stilettos – in Sargossa stilettos!

 

with tyle, d

Kuvista kiitos: ihana Ketter Michelle. Kuva-aineisto on upeasta Sargossa Loves Dots -illastamme, johon oli kunnia saada vieraaksemme itse Nanna Liv. Unelmiensa kengät kävivät kokeilemassa ja kotiuttamassa mm. hurmaavat Tuija Pehkonen sekä Kriselda Mustonen♥

 

 

 

Heading

Additional content