Neule, tuo ihanan pehmeä vaate, jonka voi heittää viilenevinä kesäiltoina olkapäille tai talvella kerrospukeutumisen yhdeksi kerrokseksi. Paksu neule on monelle luottovaate, jota käytetään usein kulumiseen saakka.

Jotta rakastamamme neuleet kestäisivät hyvinä mahdollisimman kauan, on niitä syytä huoltaa aina arimman materiaalin mukaan. Esittelemme Sinulle yleisimmät neulemateriaalit ja niiden hoito-ohjeet, jotta vaatteesi kestäisi hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Rosemunde-toej-materiale-og-stof-toppe-bluser

PUUVILLA, CO

Puuvilla on varmasti maailman tunnetuin kuitu, jota on käytetty kankaana jo tuhansia vuosia. Puuvillakuidut ovat puuvillakasvin siemenkarvoja. Puuvillaneule on hengittävä ja mukava ihoa vasten ja sen voi pestä jopa 60 asteessa. Neule kannattaa pestä aina nurinpäin ja ottaa koneesta kuivumaan, heti kun pesu on valmis.

SILKKI, SE

Silkki saadaan jalostetun silkkiperhosen kotelosta. Silkki on ylellinen materiaali ja tuntuu erittäin kevyeltä ja ilmavalta päällä. Silkkivaatetta täytyy kohdella hyvin hellävaraisesti ja käyttää vain silkille tarkoitettua pesuainetta. Se kannattaa myös pestä mahdollisimman nopeasti käytön jälkeen, sillä lika kuluttaa kuitua huomattavasti. Silkkineule pestään koneessa tasalämmössä villa-/silkkipesuohjelmalla ilman linkousta.

VILLA, WO

Villaneule on super lämmin ja hengittävä vaate. Pesun sijaan villaneuletta kannattaa tuulettaa, koska kuitu ei itsessään vaadi usein pesua. Jos pesu on kuitenkin tarpeen, kannattaa neule pestä tasalämpöisessä hienopesussa ilman linkousta. Villaneule on altis tuholaisille, joten sitä kannattaa säilyttää ilmavassa paikassa tai pukupussissa.

MOHAIR, WM

Mohairvillaa saadaan mohair-vuohesta ja pienikin lisä tätä ylellistä kuitua tekee neuleesta ihanan pehmoisen ja kuohkean. Mohairneuleen puhdistaminen tapahtuu ainoastaan tuulettamalla ja harjaamalla vaatetta mohair-harjalla.

KASHMIR, WS

Kashmiria saadaan kashmir-vuohesta. Kashmir on erittäin kevyttä, ylellistä ja ohutta villaa. Se on myös lämpimämpi materiaali kuin tavallinen villa. Kashmirneuleen pesu riippuu hieman tuotteesta; pesulappu kertoo onko kyseinen vaate vesipestävä, vai pitääkö se viedä pesulaan. Jos vaate on vesipestävä, se pestään hienopesussa erillään muista tekstiileistä, ilman linkousta. Kashmir-neuletta kannattaa myös harjata sille tarkoitetulla harjalla säännöllisesti.

washologi

Suosittelemme kaikille neuleille vähemmän pesua ja enemmän tuuletusta, harjausta sekä Washologi-suihketta. Myymälästämme löytyvät Washologi-suihkeet poistavat neuleista sähköisyyttä ja antavat niille raikkaan tuoksun. Tuoksuja on monia erilaisia sporttisista kukkaisempiin tuoksuihin!

Myymälöissä on nyt uusia neuleita ja neuletakkeja eri malleissa ja väreissä, tervetuloa sovittelemaan!

Heading

Additional content