Pääsiäistipujen ja muiden munien karanteeni.

Tämä pääsiäinen onkin todella poikkeuksellinen. Meillä on ollut tapana aloittaa pääsiäinen jo hyvissä ajoin. Ensin putsataan, puunataan ja koristellaan myymälät  keväisen kauniiksi, katetaan pääsiäiskattaukset esille ja sitten siirrytään puunamaan kotia. Ulkoruukkuihin istutetaan kevätkukat, piha siivotaan ja pääsiäiskoristeet kaivetaan esille. Pääsiäinen on ollut minulle aina kevään todellinen alku, silloin putsataan talvipölyt pois ja kaikki raikastuu, päivät pitenee ja luonto alkaa herätä, antaa kesän tulla! Lapset odottavat nykyään pääsiäistä lähes yhtä paljon kun joulua. Vuosia sitten saksalainen lastenhoitajamme toi meille hänen isoäitinsä perinteisen pääsiäisen. Pääsiäinen vietettiin aina sankoin ystäväjoukoin, tietenkin hyvän ruuan parissa mutta kokohohtana (ainakin lasten mielestä) oli pääsiäisen munajahti! Silloin pääsiäispupu oli piilottanut suklaamunia ympäri metsiä niin että niitä löytyi pitkin vuotta. Parasta oli se että pääsiäispupu toi myös aina jonkin isomman lahjan! Meille pupu on tuonut hiekkalaatikon, keinut, kiipeilytelineitä ja muita mukavia ulkoilu vempeleitä. 

Tänä vuona ei koristeltu myymälää eikä kotia pääsiäiskoristeilla. Myymälöitä pidetään auki vain kolme päivää viikossa ja pääsiäiskoristeet pakattu jo puoli vuotta sitten muuttolaatikoihin odottamaan ehkä joskus valmistuvaa uutta kotia. Lammas oli kaupasta loppu ja perinteinen munajahti ystävien kanssa on peruttu. 

Mutta mitäs sitten! Tänä vuonna pääsiäinen on erilainen. Tänä vuonna pidetään fyysistä etäisyyttä mutta vaalitaan sitäkin enemmän henkistä läheisyyttä. 

Lammas korvattiin kanalla, laatikkoviini kaadettiin kauniiseen karahviin ja hössöttäminen vaihdettiin lasten kanssa yhdessä kokkaamiseen. Kiirustorstai muuttui takaisin kiirastorstaiksi ja pitkäperjantaista tulee ihanan pitkä ja leppoisa. 

Tilapäiskotiin tuotiin vain muutamia rakkaimpia astioita ja pääsiäispöytä koristellaan nyt niillä, lempikulhot täytetään lasten kokkaamilla herkuilla ja pääsiäisillallinen on täydellinen. Add wisen orgaaniset öljyt ja mausteet ovat yksi rakkauteni keittiössä, ihania laadukkaita makuja, kauniita purkkeja ja minulle on entistäkin tärkeämpää että tuotteet tulevat mahdollisimman läheltä ja vielä eettisesti tuotettuina. Lilja puolestaan on ihastunut siihen että hänkin osaa  maustaa kokkaukset itse, kelta- tai sinikukkaistasuolaa, yrttisekoitusta, ripaus mustapippuria ja voilá, valmista. 

Jälkkärijuustot nautitaan takkatulen äärellä, tilkka roseeta ja ystävä ruudun takana. Kohta on pääsiäispupun aika lähteä liikkeelle koska huomenna paistaa aurinko ja ainakaan yksi asia ei muutu, pääsiäispupu käy meillä karanteenista huolimatta. Viis puuttuvista koristeista, pääsiäisen värit saadaan lasten punaisilta poskilta, vihertävästä luonnosta ja Add wisen lemonade sparkling spritsistä äidin lasissa. 

Otetaan rennosti ja nautitaan tästä pääsiäisestä just sellaisena kun se on. 

Aurinkoa ja rakkautta,

Tiina 

Heading

Additional content