Ihana helmikuu on jo puolessa välissä ja hiihtolomakin lähestyy! Valoa on pikkuhiljaa pidemmälle kuin kello kolmeen asti iltapäivällä ja ne onnekkaat jotka pääsevät lomalle, saavat temmeltää lumessa jopa auringon paisteessa.

Monet matkustavat pian, tai ovat jo matkustaneet hiihtokeskuksiin nauttimaan talviurheilulajeista. Siitä syystä me dotsilaiset haluamme jakaa parhaat reseptit hiihtoloman tunnelmaan.

PULLAPUURO

1dl kaurahiutaleita

2dl vettä

tilkka mantelimaitoa

1tl kardemummaa

ripaus suolaa

1tl kanelia

lisukkeiksi: pakastevadelmia, sokeritonta omenapyreetä ja turkkilaista jugurttia

Laita vesi kattilaan ja lämmöt täysille, lisää suola. Kun vesi kiehuu, heitä sekaan hiutaleet ja pienennä lämpöä. (Tärkeää: älä hämmennä, jottei puurosta tule sementtimäistä.)

 Laita kansi kattilan päälle ja anna olla noin 1-2 minuuttia, jonka jälkeen kaada mukaan tilkka mantelimaitoa, kardemumma, kaneli ja sekoita.

Anna hautua hetken, lisää lisukkeet ja nauti.

MAAILMAN PARAS PANNUKAKKU (pellillinen)

3munaa

7 1/2 dl kuohukermaa (tai täysmaitoa)

3 dl vehnäjauhoja

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa

1 1/2 tl suolaa

75 g voita (sulatettuna)

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin vispilällä vatkaten. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pannukakku on kypsä ja saanut kauniin värin. Anna pannukakun vetäytyä hetki ja leikkaa se sopiviksi paloiksi.

Pirskottele pannukakun päälle sitruunamehua ja puuteroi tomusokerilla. Voit tarjota sen myös mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

CHILILLÄ MAUSTETTU KAAKAO (4 annosta)

1 l luomu täysmaitoa

4 rkl  makeuttamatonta kaakaojauhetta

2 rkl hienoa sokeria

3 rkl muscovadosokeria

3 tl vaniljasokeria

2 hyppysellistä suolaa

jauhettua chiliä oman maun mukaan

Mittaa kattilaan kaakaojauhot ja sokerit. Lisää noin kolmannes maidosta ja vispaa hyvin, kunnes seos on tasainen. Lisää loput maidosta sekä suola. Kuumenna kaakao kiehumapisteeseen ja lisää varovasti chili. Tarkista maku ja lisää chiliä jos siltä tuntuu.

Ohjeet: Musla.fi, Hanna Sumari ja https://www.meillakotona.fi/reseptit/maailman-paras-pannukakku

Heading

Additional content