vappen.pngSimapulloissa rusinat kohoavat, serpentiinit on nostettu esille ja reseptivihon sivut taivutettu hiirenkorville. Meillä on vappu viritteillä.

Olemme unohtaneet tietenkin sääennusteiden seuraamisen, rento vappubrunssi kun syntyy ystävien kesken kotoisasti olohuoneeseen. Mattoja muutamat huolettomasti päällekäin, kasa tyynyjä ja syliin viltti. Tarjoiltavat asetellaan lattialle tai sohvapöydälle – vieraat tuovat jokainen bravuurinsa tullessaan. Munkit nappaamme mukavuudenhaluisina mukaan vapputorilta, mutta kotitekoisen siman kanssa ei oikoteitä harrasteta.

Dotsilaisten kotisima syntyy klassisella simareseptillä ja noudattaa pitkälti ohjetta fariinisokeripaketin kyljessä. Oheisen ohjeen nappasimme kuitenkin kokeiluun hurmaavan kinuskikissan blogista – tällä taiot helposti litran jos toisenkin vappupöydän kuohuvaa.

 

♥

Simaohje ( 4l )

2 + 2 litraa vettä

250g fariinisokeria

250g taloussokeria

herneenkokoinen pala tuorehiivaa

1-2 sitruunaa

 

Pulloihin 

sokeria

rusinoita

♥

 

Kuumenna 2 litraa vettä isossa kattilassa kiehuvaksi (4 litran simasatsi vaatii vähintään noin 5 litran kattilan). Lisää joukkoon fariini- ja taloussokerit. Sekoittele kunnes sokerit ovat liuenneet. Lisää joukkoon loput vedestä kylmänä.

Odota kunnes neste lämpenee kädenlämpöiseksi. Ota joukosta pieni määrä nestettä ja liuota hiiva hyvin sen joukkoon. Lisää neste takaisin kattilaan ja sekoita huolellisesti.

Seuraavaksi sitruunat! (Dotsilaisten simasaavissa ne ovat tietenkin heviosaston luomupuolelta valitut.) Kuori sitruunoiden keltainen pintaosa kuorimaveitsellä ja leikkaa pois kitkerämpi valkoinen pinta. Viipaloi sitruunat ja poista matkasta löytyvät siemenet. Lisää viipaleet JA kuoret kattilaan. Anna siman tekeytyä vuorokauden ajan huoneen lämmössä kannella suojattuna.

Laita pulloihin teelusikallinen sokeria (per 1 litra) ja muutamat rusinat. Poimi sitruunaviipaleet simasta, sekoita ja kaada sima pulloihin. Tarvittaessa voit siivilöidä siman, mikäli joukkoon on irronnut sitruunoiden hedelmälihaa.

Pullotuksen jälkeen sima saa hyvillä mielin seisoa vielä vuorokauden huoneenlämmössä, josta sen voi nostaa halutessaan jääkaapin viileään tekeytymään.  Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloihin keräytyvä paine aika ajoin avaamalla pullojen korkki.

 

Sima valmistuu viileässä noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.

 

Ihanaa vappua bebet! ♥

 

Heading

Additional content